Δεκατρία χρόνια μετά και ενώ έχουν προηγηθεί δύο έρευνες της Δικαιοσύνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφαίνεται ότι ο θάνατος του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, την Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005 τότε που κυβερνούσε ο εθνάρχης Β’ Κώστας Καραμανλής, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας και όχι αυτοκτονία όπως είχε κριθεί μέχρι τώρα.
Την ανάσυρση της δικογραφίας για τα αιτία θανάτου του Κ. Τσαλικίδη αποφάσισε σήμερα η εισαγγελία Εφετών.
Η νέα έρευνα, η τρίτη κατά σειρά από την εισαγγελία Εφετών, ανοίγει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους συγγενείς του στελέχους της Vodafone. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας έδωσε εντολή για ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας η οποία είχε κλείσει με την ένδειξη της αυτοκτονίας.
Αντίθετα το δικαστήριο του Στρασβούργου στο οποίο προσέφυγαν οι συγγενείς του Κ Τσαλικίδη έκρινε ότι το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωση τους γιατί δεν προέβη σε έρευνα σε βάθος για τα αίτια του θανάτου του με την οικογένεια του θανόντα να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για δολοφονία, που σχετίζεται με τις υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή και την εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού.
Μετά την ανάσυρση της δικογραφίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή για εκ νέου έρευνα της υπόθεσης, στον εισαγγελέα εφετών Γρηγόριο Πεπόνη.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε ερευνηθεί δυο φορές τόσο από τον τότε εισαγγελέα Γιάννη Διώτη όσο και από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση.
Για το ιστορικό της υπόθεσης διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με ημερομηνία 07/06/2012 και τίτλο: «Η υπόθεση Κώστα Τσαλικίδη»
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα στην εκπαιδευτική σου καριέρα, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα…
Σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης στην Ελλάδα είναι το Κράτος και οι δημόσιοι Φορείς που διαθέτουν…
Μία ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ),…
Μπροστά μας εξελίσσεται μια περίοδος διεθνών και περιφερειακών συγκρούσεων, που θα ματαιώνουν κάθε προσπάθεια παγίωσης…
O πρώην πρωθυπουργός Γιώργου Α. Παπανδρέου έγραψε ένα άρθρο για τη γνωριμία του με τον…
Αναφέρομαι στη δεκαετία 1993-2003, που είχα και θεσμικό ρόλο. Αυτή την περίοδο έχουμε σημαντικές εκπαιδευτικές…