Νίκος Αλιβιζάτος: Να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο αυτής της Κυριακής την αναγέννηση της παράταξης

0

Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος απευθύνει πρόσκληση, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ευρεία συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.
Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει την ανάγκη στις αυριανές εκλογές «να επιβεβαιώσουμε με τη ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».
Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αναφέρει ότι:
«η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σ’ όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη. Αυτή τη φορά:

  • Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου
  • Μπορεί κάποιος να ψηφίσει, όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο που ψήφισε την περασμένη Κυριακή
  • Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο»

Και ο Νίκος Αλιβιζάτος καταλήγει: «Ανεξάρτητα από ποιον/ά συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ν. Αλιβιζάτου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και στον Μ. Μιχαήλ: 
Ερ: Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή των πολιτών και στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα;

Απ: Για να μην θεωρηθεί απλή εκπυρσοκρότηση αλλά νέα αρχή πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει υποχρεωτικά πρόσωπα αλλά ψηφίζει για να αναγεννηθεί η συγκεκριμένη παράταξη. Νομίζω ότι αυτό το νόημα έχει η ψήφος αυτήν την Κυριακή , προπάντων από κει και πέρα φυσικά το ποιος από τους δύο θα είναι ο νικητής των εκλογών αυτών . Πάλι η ψηφοφορία είναι 08:00-20:00. Να διευκρινίσω ότι δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό , δεν συμπληρώνεται αίτηση και άρα ελπίζουμε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος ή μάλλον να ταλαιπωρηθεί λιγότερο από ότι την προηγούμενη φορά. Και να διευκρινίσω ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται . Δηλαδή αν δεν βρίσκεται στην ίδια πόλη ή στο ίδιο εκλογικό τμήμα μπορεί να πάει κάπου αλλού να ψηφίσει . Είναι καταγεγραμμένος από το ηλεκτρονικό μας σύστημα ότι ψήφισε. Δυστυχώς θα ψηφίσουν μόνον αυτοί που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Δεν είναι ανοιχτή ψηφοφορία για όλο τον κόσμο.

Ερ: Το γεγονός ότι δεν έγινε προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο εξαιτίας των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Αττική θα παίξει ρόλο κατά την γνώμη σας;
Απ.: Φοβάμαι ότι θα σας πω ότι η ζωή συνεχίζεται. Δεν θα ήταν ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, αν το έλεγα έτσι απλά. Το βέβαιο είναι ότι την περασμένη Κυριακή είχαμε ένα πανηγύρι. Αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε πιο πολύ με μια αίσθηση του χρέους ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας από εμάς να βγάλει από το μυαλό του ότι πάνω από 15 συμπολίτες μας πέθαναν με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Ερ. Είστε αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά τα πράγματα ; Θα κλείσει οριστικά η εκλογική διαδικασία χωρίς προβλήματα;
Απ. Νομίζω πως όλα είναι στη θέση τους παρά το γεγονός ότι οι καιρικές αντιξοότητες δυσκόλεψαν μερικά πράγματα όπως την αποστολή του εκλογικού υλικού κλπ. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι θα πάμε όσο καλά πήγαμε και την περασμένη Κυριακή.

Share.

Comments are closed.