Πυρ ομαδόν από τα κόμματα για τη νέα έφοδο του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

0

Για το πρωτοφανές και εξευτελιστικό, για την πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» να εισβάλει στο χώρο, στην λεωφόρο Μεσογείων, ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου αναφερθήκαμε στο άρθρο μας μe τίτλο «Ξεφτίλα: Ακόμα και στο Πεντάγωνο εισέβαλε ο Ρουβίκωνας»
Όπως είναι πια γνωστό η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωναςκατάφερε- άγνωστο πως- να εισβάλει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι αναρχικοί πέταξαν προκηρύξεις και έφυγαν τρέχοντας καταδιωκόμενοι από άνδρες της ασφαλείας, χωρίς να συλληφθεί, για άλλη μια φορά, κανείς.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΝΔ: Η επιτομή του κυβερνητικού εξευτελισμού
«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΠΑΣΟΚ: Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ;
Από τον Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.
Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι  πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;».

Ποτάμι: Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα
Με ένα «καυστικό» σχόλιο αντέδρασε το Ποτάμι στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα».

ΔΗΜΑΡ: “Δεν θα επιτρέψουμε “τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας”
«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!
Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές!
Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε “τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας”. Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας

Share.

Comments are closed.