Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου δήλωνε το 2014 ότι χρειάζεται 6 μήνες για τα αντιπλημμυρικά, που δεν έγιναν!

0

Η εξέλιξη της τραγωδίας μέχρι τώρα, έδειξε ότι υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός της κρατικής μηχανής, γι’ αυτό με εξαίρεση την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ήταν ουσιαστικά απών. Η προετοιμασία ήταν τουλάχιστον ανύπαρκτη, παρότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν προαναγγελθεί και η προβληματική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με τα μπαζωμένα ρέματα και τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, γνωστή σε όλους.
Και φυσικά η καθ’ ύλην αρμόδια περιφερειάρχης κ. Δούρου με μια κίνηση της, κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναζήτηση ευθυνών, επιχείρησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες της ως περιφέρειας Αττικής και ζήτησε να… αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και τις καταστροφές στους προηγούμενους! Μάλιστα ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν»! Ποιοι δεν μας είπε…
Κι όμως η κ. Δούρου τον Απρίλιο του 2014 έλεγε ότι της αρκούν 6 μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό! Προκειμένου να επιτεθεί στον τότε περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έλεγε: «Όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».
Με δεδομένες αυτές τις δηλώσεις, προκύπτει το ερώτημα: Αφού χρειάζονταν μόνο έξι μήνες, τι πήγε στραβά κι εδώ και τρία χρόνια υλοποιήθηκε ο γενικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, όπως δήλωνε η κ. Δουρού και σήμερα θρηνούμε 15 νεκρούς;

Πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής δήλωνε έτοιμη για τις πλημμύρες
Πριν από λίγες ημέρες είχε συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε ότι οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής (Μάνδρα, Μέγαρα κλπ) είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες.

Share.

Comments are closed.