Categories: Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για τη διήμερη άδεια που πήρε ο Κουφοντίνας

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η διήμερη άδεια που δόθηκε στον καταδικασμένο σε πολλάκις ισόβια μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17η Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε υποβάλει ξανά στο παρελθόν αίτημα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση που είχε προχωρήσει η φυλακή.
Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απροόπτου, σήμερα το πρωί θα πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης 17η Νοέμβρη
Πρώτα πρώτα έχουμε την περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού που δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική ενώ βρισκόταν σε 9ημερη άδεια λόγω των εορτών.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει 6 άδειες. Ναι, 6 άδειες! Μετά δε από το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες της Φωτιάς παραβίασε την 7η και

  • έστειλε μια δολοφονική βόμβα με καρφιά στο ΑΤ Ιτέας,
  • μια άλλη σε εφορία και
  • συμμετείχε στο σχέδιο Γοργοπόταμος για να την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Βασίλης Τζωρτάτος παίρνει άδειες και εκπαιδευτικές.
Ο Σάββας Ξηρός επρόκειτο να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι το 2015 αλλά δεν το δέχτηκε.

Αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη 
Με ένα σκληρό tweet αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρόκειται να έχει διήμερα άδεια από τις φυλακές.
«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη.Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη
Τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα», είπε, μιλώντας στον σταθμό Action 24
Επίσης η βουλευτής της ΝΔ έγραψε στο tweeter:
«Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;
Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή

Λιάννα Κανέλλη: Προβοκατόρικη απόφαση
Για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας επίσης στο Action24

Γιώργος Καμίνης: Άνθρωποι σαν τον Κουφοντίνα δεν πρέπει να βγαίνουν από τις φυλακές
Την άποψη ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.  Παράλληλα ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό του συμβουλίου των φυλακών που έδωσε την 48ωρη άδεια στον καταδικασμένο τρομοκράτη.

Δημήτρης Καμμένος: Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια
Αντίθετος με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα είναι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 
«Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί με τον τρομοκρατικό νόμο και ο νόμος αυτός καταδικάζει αυτούς που στρέφονται κατά του κράτους και της Δημοκρατίας σε ισόβια. Όταν λέμε ισόβια, όμως, πρέπει να εννοούμε ισόβια», υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος στα parapolitika.gr, και τονίζει: «Πέραν τούτου, ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τα ειδεχθή εγκλήματά του. Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη. Μετά τα παραπάνω διαφωνώ με τη λογική της χορήγησης της διήμερης άδειας. Το ίδιο Συμβούλιο πέρυσι είχε απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος. Θα έχει ενδιαφέρον -κι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να διαβάσω- το νέο σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η νέα του απόφαση». 

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να παίρνει άδεια ένας δολοφόνος που δεν έχει δείξει μεταμέλεια
Τη διαφωνία του με τη χορήγηση άδειας εξέφρασε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι: «Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ επισήμανε: «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστα, με τις αναρτήσεις της στο twitter, αν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. 

Η αντίδραση του γιου του Κουφοντίνα, Έκτωρα εναντίον Μητσοτάκη
Επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «θράσος», εξαπέλυσε μέσω Facebook ο Έκτωρ Κουφοντίνας.  Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα  αντέδρασε με ανάρτηση στο FB υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση να λάβει άδεια ο πατέρας του «δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα:
«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης.Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύων νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Η Ρωσία στηρίζει επίσημα στο β’ γύρο των γαλλικών εκλογών τη Λεπέν – «Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

Η Ρωσία στηρίζει πλέον και επίσημα την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) στις γαλλικές…

1 ώρα ago

H Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» ζητά να δημιουργηθεί στο Χαλάνδρι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν…

3 ώρες ago

Φίλιππος Σαχινίδης* στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Οι πολίτες είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται

Ομιλία Φίλιππου Σαχινίδη στην εκδήλωση του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) με θέμα: «Ελληνική Οικονομία…

6 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Έχουμε μπροστά μας μια συλλογική, εξωστρεφή, δημοκρατική διαδικασία – Η παράταξη χρειάζεται την αυτοπεποίθηση της νίκης [Βίντεο]

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ όμορφη, συλλογική, εξωστρεφή και δημοκρατική διαδικασία και όχι μια εσωκομματική…

10 ώρες ago

Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Μουσικο-χορευτική παράσταση – «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ»

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη στήριξη του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων…

12 ώρες ago

ΠΑΣΟΚ: Οι έξι (μέχρι στιγμής) υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος και οι πολιτικές τους διαφορές

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι έξι , μέχρι αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι για την ηγεσία…

13 ώρες ago