Μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου ο καταδικασθείς  σε 7ετή κάθειρξη για τον ξυλοδαρμό φοιτητή

0

Ένοχος κρίθηκε ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας για την ληστεία και την επικίνδυνη σωματική βλάβη του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτιο του 2017. Δελιτε τα σχετικά άρθρα μας με τίτλο: Αναίτια φονική επίθεση χρυσαυγιτών σε νεαρό φοιτητή και «Όταν μισείς» η συγκλονίζει η επιστολή του πατέρα του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε από τους Χρυσαυγίτες.
Το δικαστήριο μάλιστα του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς να του αναγνωρίζει ελαφρυντικό, αλλά να τον αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του) μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου για το αδίκημα της ληστείας και μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, στην κατάθεση του αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρήστου Ζέρβα το άτομο που μαζί με άλλους του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν. «Πεσμένος κάτω προσπαθούσα να αμυνθώ όσο καλύτερα μπορούσα βάζοντας τα χεριά στο πρόσωπο. Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο… Άρχισαν να με σέρνουν και να λένε ότι θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με το θύμα, όταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης μετά από πορεία αντιφασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και άρχισαν να τον κυνηγούν. «Άρχισα να τρέχω μέχρι που με έφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν» είπε.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ώρα έπινε καφέ στη Μεσογείων, και πως η στοχοποίηση του οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

Share.

Comments are closed.