Εκλογές Κεντροαριστερά: Όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα & εξωτερικό

0

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου  θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί  έως τις 8 το βράδυ. Ειδικά στις 12 Νοεμβρίου,  στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει μια ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ
Στα Εκλογικά Κέντρα του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωράριο που θα ανακοινωθεί με ειδική εγκύκλιο της ΑΕΔΔ.
Για να εκλεγεί κάποιος από τον πρώτο γύρο (12.11.2017) νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1  των έγκυρων ψήφων
Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δυο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο (19.11.2017).
Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές.

  • Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα
  • Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες  που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο.
Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων,  οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση και να καταβάλουν ως εισφορά/δωρεά  για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας  το ποσό των τριών(3) Ευρώ κατ’ ελάχιστο.
Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψήφισαν στον πρώτο (12.11.2017). Οι επιθυμούντες να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εκλογικό Τμήμα. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μπορεί να συστήσει στους ενδιαφερόμενους να ψηφίσουν σε παραπλήσιο Εκλογικό Τμήμα.

Η διαδικασία της  ψηφοφορίας
Ο ψηφοφόρος πηγαίνει στο τραπεζάκι που είναι έξω από το Εκλογικό Τμήμα.Εκεί συμπληρώνει αίτηση/δήλωση για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Γι’ αυτό τον σκοπό τον ερωτά ο εθελοντής αν επιθυμεί μόνο να ψηφίσει ή και να μετάσχει στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, μετά την εκλογή του νέου επικεφαλής, για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Αναλόγως της απαντήσεως, του παραδίδει για συμπλήρωση την αντίστοιχη αίτηση/δήλωση και καταβάλλει εισφορά τριών(3) ευρώ κατ’ ελάχιστο  και ο εθελοντής του παραδίδει αντίστοιχη απόδειξη.
Στην συνέχεια δίνει την αίτηση/δήλωση είτε το έντυπο προεγγραφής στον της Πρόεδρό Εφορευτικής Επιτροπής μαζί με την ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την απόδειξη για την καταβολή της ελάχιστης εισφοράς των τριών(3) Ευρώ. Γένεται ο έλεγχος στοιχείων και ο Γραμματέας αναγράφει στην αίτηση/δήλωση τον αριθμό διαπίστευσης του ψηφοφόρου και την τοποθετεί σε διαφορετικό φάκελο αν πρόκειται για (απλό) ψηφοφόρο και  διαφορετικό  αν πρόκειται για πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαδικασία για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Καταγράφονται τα στοιχεία του ψηφοφόρου (επώνυμο, όνομα και ΑΔΤ) στην κατάσταση ψηφισάντων και παραδίδεται στον ψηφοφόρο το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο και ο φάκελος.
Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι  και οι εθελοντές μπορούν να ψηφίσουν στο Εκλογικό Τμήμα όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Share.

Comments are closed.