Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: Οι αρχές αναζητούν τον ψηλόλιγνο εκπαίδευμένο στα καλάσνικοφ

0

Το προφίλ των ατόμων που απαρτίζουν την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» προσπαθούν να αναλύσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.
Ένας ψηλόλιγνος νεαρός με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ, ο οδηγός και οι τρεις «μεσήλικες Εξαρχειώτες» αποτελούν σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής την οργάνωση που κλιμακώνει τη δράση της.
«Θεωρούμε βέβαιο ότι τα μέλη της έχουν άσβεστο μίσος για τους ένστολους, πιθανόν γιατί στο παρελθόν έχουν άσχημα βιώματα. Δεν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες…», τονίζουν πηγές της αστυνομίας.
Να σημειωθεί πως στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» διατηρεί διασυνδέσεις με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», άλλα και με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»
Πλέον οι Αρχές επικεντρώνονται σε έναν  ψηλόλιγνο 30άρη ο οποίος με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε το λεωφορείο των ΜΑΤ και είχε πάρει μέρος και στις προηγούμενες επιθέσεις. Δίπλα του, υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα τα οποία γνωρίζουν οι Αρχές αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους και τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας. Πρόκειται για θαμώνες των Εξαρχείων που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Όσο για τον οδηγό, εκτιμάται ότι αποτελεί το νεότερο μέλος της οργάνωσης. 

Share.

Comments are closed.