Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Μίλησε» το καλάσνικοφ και έδειξε «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

0

Η ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» βρίσκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.
Αυτό προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο δράστης χρησιμοποιήσω το ίδιο όπλο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και πάλι σε χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις 24 Μαΐου 2014 και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή τούτη ήταν η τρίτη που ευτυχώς δεν έγινε και η φαρμακερή.
Αναλυτικότερα, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι πρόκειται για πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov που έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
  2. στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.
  3. Στις 10 Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  4. Στις 6 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» έγραφε το 2014 σε προκήρυξή της ότι το χτύπημά της ήταν μία «πρόγευση για τους εξουσιαστές»: «Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια

Share.

Comments are closed.