Άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 8 το βράδυ

0

Επίθεση με πυροβόλο όπλο σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη σήμερα στις 19:50. Άγνωστοι πυροβόλησαν (πιθανότατα καλάσκικοφ) από τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά προς το κτίριο του ΠΑΣΟΚ, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι στο σημείο εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες. Εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν 30-40 άτομα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολιτικό σεισμό και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το περιστατικό επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά .

Από τύχη δεν είχαμε θύματα 
Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Η επίθεση θυμίζει παλαιότερες επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 
Η επίθεση κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, έγινε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, και κουκούλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος ήταν ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η επίθεση έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη έγινε στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 
Η δεύτερη συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από την Χ. Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Φώφη Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη
«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ’ επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική παρέμβαση της στον ΑΝΤ1.
«Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός., ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματα στον ΣΚΑΙ. «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε» ανέφερε..
«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».
Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Χ. Τρικούπη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος. «Είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται στόχος κάθε Σαββατοκύριακο» τόνισε.

Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης
«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», έγραψε στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΝΔ: Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι σφαίρες κατά της Δημοκρατίας
«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Την απομάκρυνση του Ν.Τόσκα ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης
«Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν.Τόσκας . Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Share.

Comments are closed.