Δήμαρχοι νησιών Ανατολικού Αιγαίου: Η κυβέρνηση μας θυσίασε για να έχουν οι υπόλοιποι την ησυχία τους

0

Οι Δήμαρχοι Χίου, Λέσβου, Κω, Λέρου και Σάμου κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεων και εμπαιγμό των τοπικών κοινωνιών και εξαπολύουν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική, με την οποία έχουν σχεδόν αποκλειστικά επιβαρυνθεί με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. 
Οι Δήμαρχοι επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί το αίσθημα αλληλεγγύης που έδειξαν οι νησιώτες προς τους πρόσφυγες αλλά στην συνέχεια τους εγκατέλειψε μετατρέποντας τα νησιά σε τεράστια hot spot για κατοίκους και μετανάστες. «Μας θυσίασαν για να έχουν κάποιοι την ησυχία τους», «Εσείς όλοι λέγατε ότι σε μικρό διάστημα θα αδειάσουν τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά ήρθε ο γεωγραφικός περιορισμός», «η κυβέρνηση μετέφερε το μεταναστευτικό στις τοπικές κοινωνίες» είναι ορισμένες από τις καταγγελίες των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών των πέντε νησιών στην Βουλή κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κοινοβουλίου που γίνεται παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Παράλληλα οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν με κοινό αίτημα για μεταφορά των μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και για την επαναπροώθηση  των παράνομων στην Τουρκία όπως προβλέπει και η σχετική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Share.

Comments are closed.