Στο Μεσολόγγι για τα Βιορευστά η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα

0

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε το Μεσολόγγι, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσκεκλημένη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου και φορείς της πόλης μας, με αφορμή την αναφορά που πρόκειται να κατατεθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στο Εθνικό μας Πάρκο, με την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων καύσης 6.500 τόνων βιορευστών ετησίως εντός αυτού…..
Η κ. Σακοράφα συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον Αντιδήμαρχο Σπ. Καρβέλη και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Νικ. Σολδάτο, συνοδευμένη από συνεργάτες της αλλά και εκπροσώπους της κίνησης πολιτών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης της κ. Σακοράφα στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της συμμετοχής της σε ανοικτές εκδηλώσεις όπου θα συζητηθεί το σοβαρό θέμα των μονάδων καύσης βιορευστών που σχεδιάζονται στην περιοχή.
Καλωσορίζοντας την Ευρωβουλευτή, ο κ. Καρβέλης σημείωσε πως ο Δήμος –που διατηρεί μοναδικά φυσικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά- συντάσσει τις δυνάμεις του με φορείς και πολίτες, προκειμένου η αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίαση του οικοσυστήματος που αποτελεί το ζωτικό χώρο της περιοχής.
Η ανάπτυξη, έχει σχεδιαστεί σε εντελώς διαφορετική αντίληψη και κατεύθυνση επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος και για το λόγο αυτό ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στηρίζει και είναι αγωγός σε κάθε προσπάθεια αποτροπής επενδύσεων που είτε δεν ταυτίζονται με τη φυσιογνωμία του τόπου μας, είτε ενέχουν σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, επισημάνθηκε πως οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν σοβαρό ρυθμιστικό ρόλο για ζητήματα που αφορούν τομείς όπως το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με αντίστοιχες επενδύσεις.
Όπως τονίσθηκε, είναι πιθανή μια επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου Ευρωβουλευτών στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για  την εκτίμηση των δεδομένων.

Share.

Comments are closed.