Χρυσαυγίτες χτύπησαν γυναίκες δικηγόρους έξω από το Εφετείο

0

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα δέχθηκαν επίθεση μέσα σε τρόλεϊ έξω από το Εφετείο δύο γυναίκες, η μία εξ αυτών συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.
Οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Όταν άνοιξαν οι πόρτες, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα οι οποίοι πετούσαν τρικάκια που έγραφαν «Μανώλης Καπελώνης, Γιώργος Φουντούλης, Ούτε βήμα πίσω» στη μία πλευρά και στην άλλη καλούσαν σε συγκέντρωση μνήμης το απόγευμα της Τετάρτης στο σημείο δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Αν και οι δύο γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να δεχθούν άγρια επίθεση. Η μία δέχθηκε μπουνιές στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα. Μάλιστα η μύτη της δικηγόρου έσπασε.

Η αστυνομία προσήγαγε 25 άτομα
Μετά από αυτό η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκηνυγητό και αυτόι είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 25 μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται, ενώ στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. 

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι χρυσαυγήτες 
Αφέθηκαν ελεύθερα τα 25 μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν προσαχθεί νωρίτερα για την επίθεση για την επίθεση σε βάρος γυναικών κοντά στο Εφετείο Αθηνών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες φαίνεται να… «εξαφανίστηκαν» αμέσως μετά την επίθεση.

Δηλώσεις Τόσκας για την επίθεση
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε για την επίθεση ότι «οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι τελευταίοι δε από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή”».

Share.

Comments are closed.