Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων αδειάζει την κυβέρνηση για το e-εισιτήριο

0

Σε διευκρινίσεις για το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχωρά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν απαγόρευσε τη δυνατότητα υποβολής αίτησης μέσω διαδικτύου, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς.

Τι είχε δηλώσει υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης
Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ) απέδωσε τις ουρές που σχηματίζονται μέχρι και σήμερα στα εκδοτήρια τόσο σε παρανόηση του κόσμου, όσο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προσέθεσε πάντως ότι πιθανόν ευθύνεται και το κράτος.
Ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε πως στις 15 Νοέμβριου δεν θα λήξει η προθεσμία για ηλεκτρονική μηνιαία κάρτα και ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά λήγει η ισχύς της κάρτας απεριορίστων διαδρομών του Οκτωβρίου.
Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνει διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.  

Η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
«Η Αρχή, κατόπιν συστηματικής συνεργασίας με εκπροσώ πους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. (ΟΑΣΑ), όπως άλλωστε προκύπτει από τις Γνωμοδοτήσεις υπ’ αρ.1/2017 και 4/2017, γνωμοδότησε θετικά επί της τελικώς υποβληθείσας γνωστοποίησης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου).
Ειδικότερα, όσον αφορά στη δυνατότητα ηλεκτρονικής -μέσω διαδικτύου- υποβολής αίτησης για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αυτή περιγράφεται στην ως άνω γνωστοποίηση του ΟΑΣΑ, η Αρχή έκρινε, σύμφωνα με τη Σκέψη 4, σελ. 14 της Γνωμοδότησης 4/2017, ότι αυτή «δεν προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων».
Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα ότι η Αρχή όχι μόνο δεν την απαγόρευσε, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς.
Μάλλον θα πρέπει να θυμηθούμε την περίφημη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου: «Σούζι και τρως… και ψεύδεσαι»
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Share.

Comments are closed.