Επιβάτες σε απόγνωση -Ουρές για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας

0

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών που θέλουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στα γκισέ σημειώνεται το αδιαχώρητο, με τους πολίτες να περιμένουν δίωρα, τρίωρα, ακόμα και εξάωρα για να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν. 
Σήμερα βρεθήκαμε σε δυο σημεία: το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα.

Ο  διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης
Μετά το χάος που δημιουργήθηκε και την ταλαιπωρία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία αιτείται την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου. 

Η εναλλακτική του ΟΑΣΑ
Μάλιστα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως π.χ. στις δέκα επαναφορτίσεις η ενδέκατη να είναι δωρεάν.
Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.
Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται -και αυτή- με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

Γιατί δημιουργούνται οι ουρές
Οι ατελείωτες αυτές ουρές έχουν δημιουργηθεί διότι για την έκδοση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών δεν χρειάζεται απλά να πληρωθεί το κόμιστρο, αλλά πρέπει να κατατεθούν και χαρτιά, όπως το ΑΜΚΑ και αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ πρέπει ο υπάλληλος που βγάζει την κάρτα να βγάλει και φωτογραφία τον επιβάτη
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, προέτρεψε τους πολίτες να μην κάθονται στις ουρές γιατί θα δοθεί παράταση.

Ο Υπουργός ουρών κ, Σπρίτζης
Πάντως θα πρέπει να μεταφέρουμε κάτι που μας είτε χαριτολογώντας ένας ηλικιωμένος κύριος ο οποίος στεκόταν στωικά στην ουρά του.
«Παιδιά τον Υπουργό Υποδομών κ Σπρίτζη θα πρέπει από δω και στο εξής να τον ονομάζουμε Υπουργό Ουρών κ. Σπρίτζη, γιατί μην ξεχνάτε ότι και το περασμένο Πάσχα κατόρθωσε να κάνει την ουρά στην Ιόνια Οδό από το Αντίρριο να φτάσει στο Μεσολόγγι!». Ευτυχώς που το χιούμορ υπάρχει ακόμα στο Έλληνα!!!

Share.

Comments are closed.