Λευκός Οίκος: Θέση εθελοντή είχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος

0

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου Γιώργου Παπαδόπουλου  στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» καθώς κατείχε μόνο μια «θέση εθελοντή».
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ούτε θα προσπαθήσει να τον απολύσει από τη θέση αυτή» διαβεβαίωσε την Δευτέρα ο δικηγόρος του Τραμπ Τζέι Σεκούλοου, μετά την παραπομπή τριών πρώην συμβούλων του για την υπόθεση της σύμπραξης του επιτελείου του με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο.
«Ο πρόεδρος δεν παρεμβαίνει στη θέση του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ, δεν απολύει τον ειδικό εισαγγελέα. Το έχει δηλώσει και στο παρελθόν» είπε ο Σεκούλοου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Λίγο νωρίτερα, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε επίσης ότι οι κατηγορίες σε βάρος πρώην συνεργατών του Τραμπ δεν θα αλλάξουν τη συνεργασία του Λευκού Οίκου με τον ειδικό εισαγγελέα.

Λευκός Οίκος: Οι παραπομπές δεν έχουν σχέση με τον Πρόεδρο
Οι παραπομπές δύο πρώην συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία του και δεν αποδεικνύουν κάποια αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του και της Ρωσίας, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο, δεν έχει καμία σχέση με την (προεκλογική) εκστρατεία του προέδρου ή με τη δραστηριότητά της» είπε η Σάρα Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Το δηλώνουμε αυτό από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας και τίποτα στη σημερινή παραπομπή δεν το άλλαξε όλο αυτό», πρόσθεσε.

Θέση εθελοντή είχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος
Η εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου Γιώργος Παπαδόπουλος στην προεκλογική εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» καθώς κατείχε μόνο μια «θέση εθελοντή». Όπως ανέφερε, όποια δράση και αν ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, το έκανε με δική του πρωτοβουλία.
Η Σάντερς διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ «δεν έχει καμία πρόθεση» να αμφισβητήσει τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερ Μιούλερ ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των πρώην συμβούλων του.
«Δεν έχει καμία πρόθεση ή σχέδιο αλλαγών σε ό,τι αφορά τον ειδικό εισαγγελέα», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η Σάντερς αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να απονεμηθεί χάρη στους πρώην συνεργάτες του προέδρου.

Share.

Comments are closed.