Categories: Πολιτική

Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ διαψεύδει τον Τόσκα: Η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της

Πολιτικό σεισμό προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. Και τούτο γιατί μέσα σε λίγη ώρα ισοπέδωσε την προσπάθεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος προσπαθούσε να μας πείσει ότι «Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» και χαρακτήρισε ότι όσα λέγονται είναι προπαγάνδα της Νέα Δημοκρατία.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.:
«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…»
«Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας όμως ότι «ότι το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες».
Ο κ. Κατσίκης προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί».
«Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα» πρόσθεσε. «Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».

Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Τόσκας μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Για «φθηνά κολπάκια» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας τις κατηγορίες για ανοχή της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα.
«Αυτά τα κολπάκια “θέλει η αστυνομία, δεν θέλει ο υπουργός”, είναι φτηνά κολπάκια. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και παράλληλα να υπάρχει ανοχή. Ανοχή υπήρξε στην περίπτωση Ρούπα;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα».
«Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» πρόσθεσε ο ίδιος και χαρακτήρισε προπαγάνδα τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία. «Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών» σημείωσε ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Χαρακτήρισε δε διαχρονικό το πρόβλημα στα Εξάρχεια.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Χαλάνδρι: Μαθητικοί αγώνες στίβου «Ευριπίδεια 2024», το Σάββατο 25 Μάϊου 2024

Τα «Ευριπίδεια», οι μαθητικοί αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου κάθε χρόνο για…

3 ώρες ago

Νίκος Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: Η 9η Ιουνίου είναι ευκαιρία να στείλει ο λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση

«Δυστυχώς, η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα και για όλα η απάντηση είναι 41%. Είθε ο…

15 ώρες ago

Εκδήλωση Re-Public & ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung με θέμα «Πως μια προοδευτική Ευρώπη θα επηρεάσει την εργασία στην Ελλάδα»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στο Impact hub, Καραϊσκάκη 28 στο κέντρο…

17 ώρες ago

Παράταση αιτήσεων έως 31/5 για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας πρόγραμμα καλοκαιρινής…

18 ώρες ago

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

19 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

1 ημέρα ago