Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ διαψεύδει τον Τόσκα: Η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της

0

Πολιτικό σεισμό προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. Και τούτο γιατί μέσα σε λίγη ώρα ισοπέδωσε την προσπάθεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος προσπαθούσε να μας πείσει ότι «Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» και χαρακτήρισε ότι όσα λέγονται είναι προπαγάνδα της Νέα Δημοκρατία.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.:
«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί…»
«Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας όμως ότι «ότι το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες».
Ο κ. Κατσίκης προειδοποίησε επίσης ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί».
«Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα» πρόσθεσε. «Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».

Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Τόσκας μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Για «φθηνά κολπάκια» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας τις κατηγορίες για ανοχή της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα.
«Αυτά τα κολπάκια “θέλει η αστυνομία, δεν θέλει ο υπουργός”, είναι φτηνά κολπάκια. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και παράλληλα να υπάρχει ανοχή. Ανοχή υπήρξε στην περίπτωση Ρούπα;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα».
«Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» πρόσθεσε ο ίδιος και χαρακτήρισε προπαγάνδα τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία. «Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών» σημείωσε ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Χαρακτήρισε δε διαχρονικό το πρόβλημα στα Εξάρχεια.

Share.

Comments are closed.