Έπιασαν 29χρονο την ώρα που μετέφερε ολόκληρο οπλοστάσιο

0

Ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα σε  ταξιδιωτικούς σάκους μετέφερε ο 29χρονος την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν την επιχείρηση να τον συλλάβουν ενώ έβγαινε από το σπίτι στην οδό Αλκαμένους. 
Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ( 28-10-2017)  με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνοκαι σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.
Ο 29χρονος που συνελήφθη είχε εμφανιστεί παλιότερα ως αλληλέγγυος σε δίκες μελών της Συνωμοσίας της Φωτιάς και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια είχε «εξαφανιστεί». Τώρα, οι αρχές διερευνούν τις επαφές που ενδεχομένως να είχε ακόμη και με την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπήρξε ταυτοποίηση DNA που είχε βρεθεί στον φάκελο προς τον Σόιμπλε.

Οπλοφορούσε όταν συνελήφθη
Όταν συνελήφθη, στην ενέδρα που του είχαν στήσει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος οπλοφορούσε, ενώ βρέθηκαν αρκετά όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά, αλλά και έτοιμοι τρομοφάκελοι και όπως και υλικά κατασκευής τους.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες τον είχαν δει να μεταφέρει πράγματα μέσα σε μαύρες σακούλες, μαζί με μία κοπέλα.
Ο 29χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με πλαστή ταυτότητα, ενώ έρευνες γίνονται σε δύο ακόμη σπίτια, στο Ελληνικό και τον Αγιο Ελευθέριο.

Η ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής
«Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.
Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:
• 8 πλαστές ταυτότητες,
• 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
• πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
• πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
• πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη»

Share.

Comments are closed.