Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Πεύκης

0

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στο ΑΤ Πεύκης λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα.
Ομάδα 10 κουκουλοφόρων πήγαν στο τμήμα επί της οδού Κονίτσης και επιτέθηκαν πετώντας βόμβες μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.
Η επίθεση κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται στα γύρω στενά. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο ΑΤ, πέντε αξιωματικοί αλλά και επτά κρατούμενοι στα κρατητήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ κατά τη φυγή τους οι δράστες έριξαν λάδια μηχανής είτε για να φουντώσει η φωτιά είτε, το πλέον πιθανό, για να εμποδιστεί η καταδίωξή τους
Ήθελαν νεκρούς λέει ο γγ των Ειδικών Φρουρών
Οι κουκουλοφόροι που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης ήθελαν νεκρούς, εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.
«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος εξήγησε ότι οι μολότοφ που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν λάδι για να απλώνεται η φωτιά.
«Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο ή νεκρό πολίτη», συμπλήρωσε και είπε ότι οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα.

Share.

Comments are closed.