Νίκος Ανδρουλάκης: Οι νέοι της κρίσης να βγουν μπροστά…

0

«Τέλος στα φέουδα και τον αρχηγισμό» θέλει να βάλει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, που ζητά να βγουν μπροστά οι νέοι της κρίσης.
Ο υποψήφιος έκρουσε χθες, από τη Λαμία όπου περιόδευε, τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο νέος φορέας δεν θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

«Κάθε απλό μέλος να μπορεί να συνεισφέρει με τις απόψεις του», είπε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να μην εισακούονται οι οργανώσεις, τα κεντρικά όργανα, τα πολιτικά στελέχη σε κρίσιμα ζητήματα «και να μαζεύονται πέντε – έξι παλαιοί πρωταγωνιστές και να χαράζουν την πολιτική της παράταξης», όπως είπε, ζητώντας αυτά να τελειώσουν. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι σε κάθε περιφέρεια θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα παλιά έμπειρα στελέχη που είναι αποδεκτά από την τοπική κοινωνία, όχι όμως και τα σύμβολα του πελατειακού κράτους και της δημαγωγίας, κυρίως όμως να αξιοποιηθούν οι νέοι που είναι «σημαδεμένοι», όπως είπε, από την κρίση…

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και πάλι στη νέα γενιά επισημαίνοντας πως πρέπει «να χρησιμοποιήσουμε τους νέους που είναι σημαδεμένοι από την κρίση, που έχουν εργαστεί που έχουν εμπειρία και γνώση να συγχρονίσουν την πατρίδα μας με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Κι όχι τους νέους που είναι αρεστοί στην εκάστοτε ηγεσία και αποδέκτες της οποιοσδήποτε στρατηγικής της κεντρικής εξουσίας. Δεν ηττήθηκαν οι ιδέες μας. Ηττήθηκαν τα πρόσωπα, ηττήθηκε η κουλτούρα, ηττήθηκε ο καθεστωτισμός. Εάν αποτάξουμε από πάνω μας όλα αυτά τα στοιχεία και κρατήσουμε τα θετικά και εμφανίσουμε κάτι πραγματικά καινούργιο, εγώ εκτιμώ ότι ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει».

Share.

Comments are closed.