190η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

0

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο εορτασμός της 190 ης Επετείου της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα σήμερα παρουσία εκπροσώπων και μεγάλων δυνάμεων της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, που συμμετείχαν στο γεγονός.
Επιπλέον το ξεχωριστό για φέτος ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ. Ιερώνυμου ο οποίος και τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Παρόντες επίσης ήταν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσοστόμος , Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος.
Από μέρους των πολιτικών παρέστησαν: ο τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ απουσίασε για άλλη μια φορά ο μεσσήνιος Πρόεδρος της κ Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πετρόπουλος, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες  Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς και οι Πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημ.Σαμπαζιώτης.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παν.Νίκας, Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ,Τριφυλίας Παν.Κατσίβελας και ο Δήμαρχος Μήλου Γαρ. Δαμουλάκης.
Από τις ένοπλες δυνάμεις μεταξύ των άλλων διακρίναμε τον Αρχηγό του Στόλου Ιωάννη Παυλόπουλου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν δοξολογία που τελέστηκε στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Μετά το πέρας της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών αγημάτων. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ήταν εντυπωσιακή η εμφάνιση του αγήματος του ρώσικου πλοίου Αζώφ.
Στη συνέχεια, στο δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δ. Καφαντάρης τίμησε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ. Ιερώνυμο με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου. Η τελετή έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Πύλου.
Ακολούθησε η δεξίωση που παρέθεσε στους επίσημους ο δήμος Πύλου-Νέστορος και η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner