Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα στέλνουν μήνυμα ανθρωπιάς

0

Λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα, Ζόζεπ Μπαρτομέου συνυπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών», στο πλευρό του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Το ποδόσφαιρο κατέχει, πλέον, έναν ιδιαιτέρως ανθρωπιστικό χαρακτήρα, στη σύγχρονη κοινωνία. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος, ο οποίος υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών» για το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό και το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του σημαντικού αγώνα του Ολυμπιακού στο Καμπ Νου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, κ. Ζόζεπ Μπαρτομέου, συνυπέγραψε το ιδιαιτέρως σημαντικό έγγραφο, με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο!
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, μόλις πριν από λίγο καιρό, πήρε τη σημαντική πρωτοβουλία, να φιλοξενήσει στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και να συμβάλει τα μέγιστα στη διοργάνωση του Συνεδρίου “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης».
Ένα Συνέδριο, από το οποίο προέκυψαν ιδέες, προτάσεις και δράσεις, ώστε το ποδόσφαιρο να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο, στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, φέρνοντάς τους κοντά και καταργώντας τα σύνορα μεταξύ τους! Ένα πολύ σημαντικό ακαδημαϊκό γεγονός, κατά τη διάρκεια του οποίου άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη και τον αθλητισμό, συζήτησαν ιδέες και προτάσεις, για τον τρόπο με τον οποίο τα σπορ και δη το ποδόσφαιρο, μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία μας!
Το Καμπ Νου έγινε ο τόπος στον οποίο ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα «έδωσαν τα χέρια» για να στηριχθεί ακόμη περισσότερο αυτή η προσπάθεια. Παρουσία του κ. Ορτέγα, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του κ. Νικ Μητρόπουλου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να υλοποιηθεί η συνεργασία Ολυμπιακού και Χάρβαρντ, του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού κ. Γιώργου Παύλου, του Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνου Βερνίκου και του υιού του κ. Μαρινάκη, Μιλτιάδη, ο πρόεδρος των Καταλανών, κ. Ζόζεπ Μπαρτομέου, συνυπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών» για το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό!
Ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» συζήτησε με τον κ. Μαρινάκη ιδέες και απόψεις, για τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον κ. Μπαρτομέου για τη στήριξη στην «Αρχή των Αθηνών», ενώ το ίδιο έκανε και ο κ. Ορτέγα, απευθύνοντας και προς τις δύο ομάδες τις θερμές ευχαριστίες του, για τη στήριξη της προσπάθειας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ!»

 

Βίντεο: Η Μπάρτσα συμπαίκτης στην «Αρχή των Αθηνών»

Share.

Comments are closed.