Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια

0

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άγνωστοι με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφό του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου, Γρηγόρη.
Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, δύο ένοπλοι άνδρες μπήκαν στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, τον πυροβόλησαν στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια διέφυγαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.
Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο,  μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει. Το γεγονός ότι οι δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.
Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.
Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά.
Μάλιστα, είχε υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του και σύμφωνα με πληροφορίες θα ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ.

Κώστας Τζαβάρας για δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Δήλωση που θα συζητηθεί σχετικά με τη δολοφονία του δικηκόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έκανε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό το αιματηρό περιστατικό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι «το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να στηλιτεύονται, να στιγματίζονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των θεσμών κατά όσων απειλούν κάθε μορφή κοινοβουλευτισμού».

Ξυδάκης: Ας μην δώσουμε πολιτικό χρώμα στη δολοφονία
Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι ο βουλευτής της ΝΔ βιάστηκε να δώσει πολιτικό χρώμα στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Οπωσδήποτε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός κόσμος εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθειά μας για αυτή την πράξη» σημείωσε αρχικά.
Τόνισε όμως «να μη βιαστούμε να την χαρακτηρίσουμε πολιτική δολοφονία». Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, τονίζοντας: «Ας μη δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα. Ας μην χαρακτηρίζουμε πολιτικές ομάδες και πολιτικούς χώρους». 

Δήλωση-σοκ του προέδρου του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Με μια δήλωση-σοκ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε την μαφιόζικη εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε ότι «τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου».

Παράλληλα, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του  αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα να απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, τόνισε ότι «καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου»
Προσέθεσε, δε, ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

Share.

Comments are closed.