Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του και το κράτος κάνει κάθε μέρα 700 κατασχέσεις

0

Τα φορολογικά έσοδα όχι μόνο δεν έχουν έχουν φτάσει στο σημείο που θα περίμενε το ΥΠΟΙΚ, αλλά συνεχώς μειώνονται, με αποτέλεσμα το κράτος να στρέφεται σε κατασχέσεις.
Οι φορολογούμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έτσι θα έχουμε υστέρηση των εσόδων κατά το τρέχον έτος θα είναι μεγαλύτερη από 1,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί σε καθημερινή βάση σε περίπου 700 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο τέλος Αυγούστου:  

  1. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) ανέρχεται στα 98,2 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό 89,7 δισ. ευρώ αφορούν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν προ του 2017, ενώ 8,55 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.
  2. Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε 3.857.086.
  3. Σε 508 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει 132.452 κατασχέσεις.
  4. Αναγκαστικά μέτρα δύναται να ληφθούν σε 1.652.508 οφειλέτες του Δημοσίου.

Από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων της ΑΑΔΕ προκύπτει επίσης ότι 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο από 1 ευρώ έως και 500 ευρώ και το συνολικό ποσό που χρωστούν φθάνει μόλις τα 340 εκατ. ευρώ. 

Share.

Comments are closed.