Οργή στα Χανιά κατά Fraport και ανυπολόγιστες οι ζημιές από την αποχώρης της Ryanair

0

Σοκ στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να κόψει τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, στη διάρκεια του χειμώνα.
Οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι ανυπολόγιστες, αφού η δυνατότητα των κατοίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ταξιδέψουν με πολύ φτηνό κόστος στα Χανιά είχαν δημιουργήσει στην Κρήτη τον «τουρισμό του Σαββατοκύριακου», ενώ η σύνδεση με Κύπρο είχε δημιουργήσει τουριστικό «ρεύμα», σε όλη τη διάρκεια του έτους.
 «Τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας, μόνο στο αεροδρόμιο, έχουνε καταργηθεί αυτή τη στιγμή. Επειδή δε θα έρθουνε 96.000 επιβάτες, που δε θα έρθουνε φέτος, θα κλείσουν πάρα πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες στην παλιά πόλη, άρα (θα χαθούν) και άλλες θέσεις εργασίας.» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων Χρήστος Μυλωνάκης
Οι τοπικοί φορείς (αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικοί) απεύθυναν έκκληση στην αεροπορική εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της. Η απάντηση ήταν αρνητική, όπως ξεκαθάρισε ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιν:

«Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση. Όταν τα τέλη σε αυτό το αεροδρόμιο αυξήθηκαν από 12 σε 18 ευρώ, πρέπει να το αφήσουμε. Δεν σκεφτόμαστε να αναθεωρήσουμε. Παλέψαμε πολύ και σκληρά για να πετάμε τον χειμώνα, απευθυνθήκαμε σε αρκετούς υπουργούς και ζητήσαμε να μειώσουν τα τέλη στη διάρκεια του χειμώνα και εμείς θα πετάμε και να μεταφέρουμε τον κόσμο. Δεν το έκαναν
Οι φορείς των Χανίων κατηγορούν τη Fraport ότι αύξησε τα τέλη χωρίς να πραγματοποιήσει κανένα έργο στο αεροδρόμιο.
Μετά την ανακοίνωση της Ryanair, η Aegean Airlines αποφάσισε να επαναφέρει το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» προς τη Θεσσαλονίκη και, ταυτόχρονα, να αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια προς Αθήνα.
Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα του κόστους, καθώς η αποχώρηση της Ryanair θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση τα αεροπορικά εισιτήρια .

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner