Έφυγε από τη ζωή ο ΓΓ του υπ. Παιδείας, Γιάννης Παντής

0

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, που νοσηλευόταν επί μήνες μετά από έμφραγμα που υπέστη στο γραφείο του.   
Ο Γιάννης Παντής ήταν καθηγητής του τομέα Οικολογίας, στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015), αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο ΑΠΘ (2010-2014), πρόεδρος (1999-2002) και αντιπρόεδρος (1995-1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation, μέλος του Συμβουλίου Πιστοποίησης του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (2006-2013) και πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου (2000-2005).
Εκτός των ακαδημαϊκών του καθηκόντων, ο Γιάννης Παντής είχε δημοσιεύσεις σε περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, ενώ ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας σε 8 επιστημονικά βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια, εργασίες-κεφάλαια σε συνολικά 15 βιβλία (13 διεθνή και 2 ελληνικά).
Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας 3 επιστημονικών περιοδικών και κριτής 9 ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
Κατά τη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας ως γενικός γραμματέας, είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, το κομμάτι της οργάνωσης και λειτουργίας των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
Η ηγεσία του υπουργείου και οι συνεργάτες του εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, τον γιό του και τους οικείους του.
«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος» δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου για την απώλεια του Ι. Παντή.

Share.

Comments are closed.