Ορίστηκαν οι ημερομηνίες εκλογών στην Κεντροαριστερά για 12 και 19 Νοεμβρίου

0

Στις 12 και 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορίας για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με επιστολή που έφτασε στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, από τι εταιρίες που έχουν αναλάβει την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν η μετάθεση κατά μία εβδομάδα των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης και από την επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκου Αλιβιζάτου.
Έτσι αντί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε καθοριστεί, τελικά θα διεξαχθούν στις 12 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος και στις 19 Νοεμβρίου ο δεύτερος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, ενημέρωσε, με επιστολή του, τους υποψήφιους αφού προηγουμένως οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, WIND και OTS, απάντησαν ότι θα είναι έτοιμες εγκαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της επιτροπής έχει ως εξής:
«Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.
Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

Το παρασκήνιο του οριδσμού της ημερομηνίας
Από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η διαδικασία δεν καθυστερεί παρά μόνο κατά μία εβδομάδα αντί του αρχικού σχεδιασμού για 5 και 12 Νοεμβρίου και διιαμηνύουν δε ότι «το θέμα της ημερομηνίας έχει λήξει. Πήρε απόφαση η Επιτροπή». 
Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης επίσης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις ημερομηνίες καθώς όπως είχε αναφέρει σε δύο ανακοινώσεις του έπρεπε να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν γιατί η ενασχόληση με τα διαδικαστικά άρχισε να κουράζει.
Από την άλλη πλευρά ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε να προτιμά αναβολή των εκλογών για τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια απόπειρα να κατατεθεί από κοινού από τον ίδιο, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Γ. Καμίνη πρόταση για διεξαγωγή εκλογών στις 3 και 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων διαφώνησε, ενώ τελικώς ούτε ο Ν. Ανδρουλάκης κατέθεσε από κοινού με τον Στ. Θεοδωράκη σχετική πρόταση.

Share.

Comments are closed.