Ν. Παπανδρέου: Θέλετε την ψήφο των «παπανδρεϊκών»; Τοποθετηθείτε για τη θητεία Παπανδρέου

0

Παρέμβαση στην διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στην Κεντροαριστερά, που θα συζητηθεί, κάνει με άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Παπανδρέου.
Ο Νίκος Παπανδρέου διερωτάται απευθυνόμενος στους υποψήφιους αρχηγούς: «Ώστε θέλετε την ψήφο των ‘’παπανδρεϊκών’’;».
Στο άρθρο του γράφει μεταξύ άλλων: «…ανανέωση της αριστεράς λένε οι μεν, διαδικασίες άνευ σημασίας λένε οι δε. Και φυσικά έχει αρχίσει το κυνήγι των ψήφων με έμφαση να βρεθούν οι «παπανδρεϊκοί» ψήφοι στην πλευρά του ενός ή του άλλου υποψηφίου».
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου «καρφώνει» και ορισμένους υποψηφίους οι οποίοι, όπως λέει «έχουν «θάψει» σε ομιλίες τους τη θητεία του ή τον ίδιο τον Παπανδρέου, μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί έτσι είχαν μάθει να κάνουν στις παρέες τους τόσα χρόνια. Είχαν μάθει να τα ρίχνουν όλα τα δεινά σ’ εκείνον».
Σε άλλο σημείο του κειμένου του προτείνει μάλιστα: «Θα έχει ενδιαφέρον να ερωτηθούν για τη θητεία Παπανδρέου όλοι τους, ιδιαίτερα όσοι υποψήφιοι διετέλεσαν υπουργοί επί Γιώργου (2009-11). Ναι ή ου βρε παιδιά; Ναι ή ου; Επιτέλους, λίγο κουράγιο. Όχι γενικές αναφορές του τύπου «η πρώτη κυβέρνηση της κρίσης», αλλά μια ρητή αναφορά στο δύσκολο όνομα, όπως «επί κυβερνήσεως Παπανδρέου». Να ξεστομίσετε το απαγορευμένο όνομα ενός ανθρώπου , του οποίου κατέβασε όλες τις φωτογραφίες από τα γραφεία ΠΑΣΟΚ ο επόμενος πρόεδρος».
Καταλήγοντας γράφει: «…από το 2011 έως σήμερα συνεχίζει (με λιγότερη ένταση είναι η αλήθεια) η λυσσαλέα επίθεση τύπου Fake News κατά του κάθε μέλους της οικογένειας Παπανδρέου. Ο υποψήφιος που θα λέει όλη την αλήθεια, χωρίς φόβο, θα κερδίσει το στοίχημα». 

 

 

Share.

Comments are closed.