Οπισθοχωρεί η κυβέρνηση για τα ταξί και την Taxibeat – Έκθετος ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

0

H κυβέρνηση φαίνεται ότι κάνει πίσω στο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα Τaxibeat.
Έτσι, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στους επαγγελματίες του χώρου των ταξί όσο και στους απλούς πολίτες που έκαναν χρήση της υπηρεσίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παίρνει πίσω το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με όλους όσοι εμπλέκονται προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο ιδρυτής της Taxibeat και CEO της Beat, Νίκος Δρανδάκης, αναφέρει ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε στον ίδιο ότι το νομοσχέδιο που διέρρευσε δεν είναι αυτό που επεξεργάζονται, και ότι όταν ολοκληρωθεί η συγγραφή του νομοσχεδίου θα του δοθεί η ευκαιρία να το δει ώστε να διατυπώσει τις απόψεις του, πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή. «Αυτή είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για την ουσία του νομοσχεδίου, θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη και όλα θα πάνε καλά», σημείωσε ο κ. Δρανδάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Νίκου Δρανδάκη
«Όλοι θα γνωρίζετε ίσως ότι η καμπάνια μας για τον φημολογούμενο νόμο έφτασε σχεδόν στον αριθμό των 50 χιλιάδων υποστηρικτών και οι πολίτες έδωσαν ένα ισχυρό στίγμα για το τι πιστεύουν σχετικά με την συζητούμενη ρύθμιση της αγοράς του The BEAT App. Από τη μεριά μου, και εκ μέρους ΟΛΩΝ όσων εργαζόμαστε στο Beat θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συγκλονιστική συμπαράσταση: Media, δημοσιογράφους, πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες, και κυρίως τους δεκάδες χιλιάδες απλούς πολίτες που απλόχερα μας χάρισαν την υποστήριξη τους. Για αυτή την υποστήριξη που λάβαμε, νομίζω ότι οφείλω και μια ενημέρωση για τις εξελίξεις, ώστε να είμαστε διάφανοι με όλους. Παρόλη την άρνηση του υπουργού Μεταφορών να μας συναντήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, τελικά έγινε εφικτό την περασμένη Παρασκευή αργά να συνομιλήσω μαζί του τηλεφωνικά. Το αποτέλεσμα της συνομιλίας μας ήταν μια δέσμευση του υπουργού ότι το νομοσχέδιο που διέρρευσε δεν είναι αυτό που επεξεργάζονται, και ότι όταν η συγγραφή του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί θα έχω την ευκαιρία να το δω και να διατυπώσω τις απόψεις της εταιρείας πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή. Αυτή είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για την ουσία του νομοσχεδίου, θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη και όλα θα πάνε καλά. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σε επιφυλακή».

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner