Επιτέλους το αυτονόητο: Δεν είναι δάσος η έκταση των 37 στρεμμάτων στο Ελληνικό

0

Η επιτροπή επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση της Ελληνικό ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά Πέτρου Σακκά για τα 37 στρέμματα, έκταση που είχε χαρακτηρίσει ως δάσος.

Έτσι κλείνει με την απόφαση αυτή της επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων, επιτέλους, το ένα από τα δύο βασικά εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για να συζητήσει και πιθανόν να αποφανθεί για το θέμα των αρχαίων στην περιοχή.

Η επιτροπή δέχτηκε την άποψη της Lamda Development που ισχυριζόταν ότι: «Δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια. Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν από το Κολέγιο Θηλέων που στεγάζονταν τότε στο Ελληνικό. Δεν είναι δάσος, είναι τεχνητή φυτεία και έχει αποφανθεί επ’ αυτού και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η πολιτεία μας έχει διαβεβαιώσει πως συμφωνεί με την άποψή μας».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κομμάτι των 37 στρεμμάτων (είναι το περίκλειστο με κόκκινη γραμμή τμήμα στην εικόνα) που χαρακτήρισε ο δασάρχης Πειραιά ως δασική έκταση είναι κομβικής σημασίας για την επένδυση.

«Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό.
Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δε μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland» είχε πει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Share.

Comments are closed.