Δημοσκόπηση ProRata: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

0

Διαφορά δέκα μονάδων, ίδια διαφορά όπως και την προηγούμενη φορά, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία ProRata, που έγινε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» (τα ποσοστά δεν αθροίζονται για να μας δώσουν 100% γιατί αυτό σημαίνει δυνητική επιρροή) των κομμάτων έχουμε:

Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν (σε παρένθεση η διαφορά από την προηγούμενη δημοσκόπηση):

§  ΝΔ 34% (+4%)

§  ΣΥΡΙΖΑ 24% (+4%)

§  Δημοκρατική Συμπαράταξη 14% (+3%)

§  Χρυσή Αυγή 6,5% (- 2,5%)

§  ΚΚΕ 11% (+2%)

§  Ένωση Κεντρώων 8,5% (+0,5%)

§  Το Ποτάμι 10% (+3%)

§  Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% (-2%)

§  Λαϊκή Ενότητα 4,5% (+2,5%)

§  Πλεύση Ελευθερίας 4% (-)

§  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3% (-2%)

Στην δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Σε άλλα ενδιαφέροντα της δημοσκόπησης, το γεγονός ότι η συσπείρωση της Ν.Δ. έχει φτάσει το 85%, ενώ είναι πιθανό ότι μέρος των μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που την επέλεγαν ως μια κατ’ αρχήν διέξοδο, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις διεργασίες του πόλου της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα, η συσπείρωση των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 47% έναντι 44% τον Ιούνιο, οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι (36%) των πολυάριθμων αναποφάσιστων (20%).

Share.

Comments are closed.