Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για την χρόνια κατάθλιψή του: Το πάλευα, το πάλευα, έκανα συζητήσεις…

0

Ο καλλιτέχνης και ο πιο γνωστός ροκ τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε με τόλμη στο περιοδικό «Τα ΣΟΨΥχά μας*» που εκδίδει ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγείας Πάτρας, σχετικά με την πάθησή του, την κατάθλιψη αλλά και για την απόφασή του να την αντιμετωπίσει παίρνοντας φάρμακα. 
«Ο λόγος που κοινοποίησα ότι έχω κατάθλιψη, είναι για να πολεμήσω το στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας» αναφέρει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης:
«Θα μου μιλάτε στον ενικό και θα με λέτε Βασίλη», ξεκαθάρισε από την αρχή και έτσι η αμηχανία μας κατ’ ευθείαν έφυγε… Απλός, ειλικρινής, άμεσος. Χειμαρρώδης, εκρηκτικός και ευαίσθητος. Θυμάται τα πρώτα του βήματα, συγκινείται, γελάει και μιλάει ανοιχτά για την κατάθλιψη που αντιμετωπίζει και νιώθουμε ότι εκτός από τα τραγούδια του, υπάρχει και κάτι άλλο που μας «δένει» με τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο…

Έχεις αναφέρει ότι έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα ψυχικής υγείας και συγκριμένα κατάθλιψη.
Δεν το κρύβω, ναι, το έχω πει. Ο λόγος που κοινοποίησα ότι έχω κατάθλιψη, είναι για να πολεμήσω το στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη είναι πράγματι μια αρρώστια της εποχής μας και είναι θεραπεύσιμη με πολλούς τρόπους. Γιατί η κοινωνία έχει βαφτίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας; Θα πει ο γείτονας ότι το παιδί μου είναι τρελό -είναι μια ηλιθιότητα αυτό. Δηλαδή αν πονάει το νεφρό σου δεν θα πας στον γιατρό, αν πονάει το κεφάλι σου δεν θα πάρεις ασπιρίνη; Είναι μια πάθηση σαν όλες τις άλλες… Εμένα η κατάθλιψη μου ξεκίνησε από μικρή ηλικία, θυμάμαι από τα 18 μου. Το πάλευα, το πάλευα, το πάλευα, έκανα συζητήσεις γι’ αυτό με ειδικούς… Το είχα συνειδητοποιήσει από την αρχή μέχρι που έφτασα στην ηλικία των 50 χρόνων και εκεί χρειάστηκα και θεραπεία με φάρμακα.

*Το περιοδικό διατίθεται στο «Καφέ Γέφυρες», Πατρέως 86, Πάτρα

Share.

Comments are closed.