Σε καλό κλίμα η συνάντηση υπουργού παιδείας με τους Σχολικούς Συμβούλους

0

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους Σχολικούς Συμβούλους (ΠΕΣΣ), η οποία έγινε υπό τη “σκιά” των προχθεσινών δηλώσεων ότι “Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν”.

Η συνάντηση με τον υπουργό έγινε σε δύο δόσεις.
Η πρώτη συνάντηση που έγινε σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα σε αίθουσα στον 3ο όροφο κράτησε μόνο για 5 λεπτά και στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε, αφήνοντας τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Παναγιώτη Κασσιανό για να συνεχίσει τη συζήτηση, η οποία κράτησε περίπου  20 λεπτά.
Το δεύτερο μέρος της συνάντησης υλοποιήθηκε όταν οι  Σχολικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν ότι τους περιμένει ο υπουργός στο γραφείο του. Αυτό το μέρος  κράτησε για 40 λεπτά περίπου και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Σε αυτό το μέρος της συνάντησης οι Σχολικοί Σύμβουλοι έθεσαν εμμέσως στον υπουργό το θέμα των δηλώσεων περί Σχολικών Συμβούλων που δεν δουλεύουν με τον υπουργό να αποφεύγει να απαντήσει υποστηρίζοντας ότι εμπιστεύεται τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και στόχος είναι η αναβάθμισή του.
Επίσης ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου και τόνισε πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει κάποιο Σχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο του Σχολικού Συμβούλου.
Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε επιπλέον ότι πιέζεται από τους θεσμούς να ενσωματωθεί η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική, εννοώντας φυσικά το μεγάλο αγκάθι της αξιολόγησης

Δήλωση του υπουργού Παιδείας κ Γαβρόγλου για τη συνάντηση
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Στη σημερινή συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων μπήκαν οι βάσεις για έναν χρήσιμο διάλογο που θα συνεχιστεί σε επιστημονικό επίπεδο και μέσα από την ημερίδα που διοργανώνουμε. Το εθνικό σχέδιο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμού του σχολικού συμβούλου αποτελούν τους δύο πυλώνες της μεταρρύθμισής μας για το σχολείο. Οφείλουμε όλοι να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρούμε λύσεις που θα είναι εφαρμόσιμες με ρεαλιστικούς  όρους . Συζητήσαμε εκτενώς τα θέματα αυτά, συμφωνώντας ότι στη θεσμοθέτηση της υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, ο θεσμός του σχολικού συμβούλου θα είναι παρών».

Δήλωση του Πρόεδρου της ΠΕΣΣ Γιώργου Αλεξανδράτου για τη συνάντηση
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων Γιώργος Αλεξανδράτος δήλωσε: «Συζητήσαμε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, γενικότερα θέματα της Εκπαίδευσης και κυρίως αναφερθήκαμε στον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου, στις αρμοδιότητες και στις διαδικασίες αναβάθμισης του θεσμού. Ο υπουργός αναγνώρισε τη σημαντικότητα του ρόλου μας και συναποφασίσαμε η σημερινή συνάντηση να είναι η απαρχή για έναν κύκλο συναντήσεων και συζητήσεων».

Share.

Comments are closed.