Φοβερό τρολάρισμα Απόστολου Πόντα σε Αλέξη Τσίπρα για τα ταξί!

0

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορά τη κεντροαριστεράς, Απόστολος Πόντας, εξαπολύει βέλη κατά της κυβέρνησης.
Αφορμή είναι η εξόφθαλμη εξυπηρέτηση των συντεχνιακών συμφερόντων των ταξιτζήδων
«Καλό είναι ο κ. Πρωθυπουργός να μισθώσει από τώρα ένα ταξί, γιατί χωρίς Beat και Uber, θα δυσκολευτεί να βρει ταξί να φύγει από το Μαξίμου», είναι η σπαρταριστή του ατάκα της τοποθέτησης του κ. Πόντα.

Διαβάστε την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΕΜ:
«Καλό είναι ο κ. Πρωθυπουργός να μισθώσει από τώρα ένα ταξί, γιατί χωρίς Beat και Uber, θα δυσκολευτεί να βρει ταξί να φύγει από το Μαξίμου
Ο ρόλος του οργανωμένου Κράτους και της σύγχρονης Πολιτείας δεν είναι ούτε να προασπίζεται μονομερώς τα συμφέροντα των συντεχνίας, ούτε βέβαια να επιτίθεται εκδικητικά σε αυτές. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους πως ο ρόλος της είναι η ρύθμιση της αγοράς και όχι ο έλεγχος της αγοράς και πως η εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων δεν αποτελεί μέρος Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά μεροληπτική στάση υπέρ κάποιων και εναντίον κάποιων άλλων που a priori από μόνη της τους κατατάσσει στους ιδεολογικούς της εχθρούς. 
Η φοβικότητα στις νέες τεχνολογίες προκύπτει από την άγνοια απέναντι στις νέες τεχνολογίες. Και η όποια νομοθετική ρύθμιση περί αποκλεισμού των νέων τεχνολογιών από την αγορά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ηλεκτρονικών εφαρμογών μίσθωσης ταξί, μαρτυρά την παντελή άγνοια της Κυβέρνησης σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και τη νέα πραγματικότητα της αγοράς, όπως αυτή εκδηλώνεται στο σύγχρονο περιβάλλον. 
Πριν πράξουν νομοθετικά ας φροντίσουν να μάθουν ή να πληροφορηθούν. Διαφορετικά η οποιαδήποτε ρυθμιστική επέμβαση θα αποτελεί φωτογραφικό νόμο, καταχρηστική υπεράσπιση συντεχνιακών συμφερόντων και σε κάθε περίπτωση στην ομολογία εκτελεστικής ανεπάρκειας εκ μέρους της κυβέρνησης και την ταύτιση της με πρακτικές Ιεράς εξέτασης που θέλουμε να πιστεύουμε πως επιθυμεί να αποφύγει.» 

Share.

Comments are closed.