Categories: Πολιτική

Με εντολή Τσίπρα σε ΚΑΣ πάμε σε επίλυση του Ελληνικού

Κάτω από το φόβο να ακυρωθεί άλλη μια επένδυση και να κονιορτοποιηθεί το περίφημο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις επενδύσεις, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαμηνύσει ότι το κόμμα θα στηρίξει την έναρξη υλοποίησης της.
Μάλιστα, τραβάει το… αυτί στο ΚΑΣ, υπενθυμίζοντας την «ανάγκη να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Παράλληλα, το Πολιτικό Συμβούλιο δηλώνει την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα, τέλος, με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Βέβαια ακόμα κι αν πάρθηκε αυτή η απόφαση από το Πολιτική Συμβούλιο, είναι βέβαιο ότι το θέμα του Ελληνικού είναι ένα ζήτημα που έχει εγκλωβίσει την κυβέρνηση, δεδομένων και των αντιδράσεων από κορυφαία στελέχη του.
Βρίσκεται σε μια κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Εξηγούμαστε:

  • αν καρατομήσει την κα Βλαζάκη θα δώσει επιχειρήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση που την κατηγορεί από χθες για ένα ακόμη φιάσκο,
  • αν πάλι τη διατηρήσει, τότε κινδυνεύει να μην ξεκολλήσει ποτέ η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Κι όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη να αποπεμφθεί η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
Σημειώνεται πως η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου προέκυψε από εσπευσμένη απόφαση του πρωθυπουργού, καθώς το αντάρτικο της γενικής γραμματέως του υπ. Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, που βρίσκεται πίσω από την τρίτη αναβολή του ΚΑΣ για το Ελληνικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μαξίμου. 

Ποια είναι η γ.γ. που μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας , προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φυσικά διατηρεί άριστες σχέσεις με τη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ιδεολογικά είναι αντίθετο με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις και γενικότερα την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Στη θέση αυτή την κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τοποθέτησε, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, ο Νίκος Ξυδάκης, για τη θητεία του οποίου στο συγκεκριμένο υπουργείο, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχεςι πολύ αρνητική άποψη και μάλιστα λένε χαρακτηριστικά ότι «άφησε πίσω του στάχτη και μπούρμπερη».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι – Εγκρίθηκε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο [Τοπογραφικά]

Το πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης δυο ακόμη πολύ…

16 λεπτά ago

Κηφισιά: Μαθητές καταπλακώθηκαν από αυλόπορτα σε δημοτικό σχολείο – Στο Παίδων Πεντέλης ο ένας 9χρονος μαθητής

Τρεις μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, τραυματίστηκαν, όταν καταπλακώθηκαν από πόρτα στο σχολείο τους.…

5 ώρες ago

Θόδωρος Τσίκας*: Το «σύνδρομο του σκαντζόχοιρου»

Είναι βέβαιο ότι την τελευταία περίοδο, έχουν αρχίζει να εμφανίζονται κάποιες τριβές της χώρας μας…

5 ώρες ago

Χάρης Δούκας: Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν [Βίντεο]

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε χθες στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action…

10 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ψηφιακό σχολείο στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης

Μετά το Ψηφιακό Σχολείο, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ το 2010, δεν είχαμε ένα δεύτερο «κύμα…

11 ώρες ago

Παρουσίαση βιβλίου «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1833-1896» του Λευτέρη Παπακώστα στην Πεντέλη

Ο Εκδοτικός Οργανισμός «ΑΓΓΕΛΑΚΗ» γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του…

11 ώρες ago