Άρχισαν τα όργανα για τους σημαιοφόρους: Γονείς αντιδρούν για αλβανό μαθητή που κληρώθηκε σημαιοφόρος

0

Ο νέος τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων στα σχολεία για τις παρελάσεις εφαρμόστηκε πρώτα – πρώτα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, μιας και έχουν γίνει οι πρώτες κληρώσεις, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Σύμφωνα πληροφορίες από το παραπάνω μέσο, έχουν προκληθεί  έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης γιατί η κλήρωση ανέδειξε ως σημαιοφόρο, μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος  όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει μάλιστα και χαμηλούς βαθμούς
Έτσι μερίδα γονέων, σκέφτονται να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου.
Κάποιοι εστιάζουν στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα» και όχι στην καταγωγή του από τη γειτονική χώρα.
Όμως  δε λείπουν και κάποιοι γονείς εκείνοι που – όπως δυστυχώς έχουμε δει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν –  χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία, ζητώντας “να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα”…
Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μία μαθήτρια από την Αλβανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Τι λέει ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
Ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, αφού σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημ. Σχολ. Κοζάνης: Υπάρχει μια αντίδραση από μια μερίδα γονέων… εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω
«Υπάρχει μια αντίδραση από μια μερίδα γονέων… τα χέρια μας είναι δεμένα»” τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χρήστος Μαγγιρίδης, κληθείς από το Kozanimedia να σχολιάσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κλήρωση επιλογής των σημαιοφόρων για τις φετινές σχολικές παρελάσεις).
Ο ίδιος επισημαίνει πως υπάρχει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και υποστηρίζει πως «Ο αριστούχος θα πρέπει να επιβραβεύται… συμφωνούμε με τις αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερεο Χρήστος Μαγγιρίδης οι αντιδράσεις δε σχετίζονται με την καταγωγή του μαθητή που κληρώθηκε, αλλά με τον τρόπο επιλογής που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων 5ου Δ.ΣΧ. Κοζάνης Χρήστου Μαγγιρίδη στο kozanimedia

Share.

Comments are closed.