Ρέθυμνο: Παραιτήσεις αναπληρωτών γιατί δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν

0

Σαν βόμβα “έσκασαν” οι δηλώσεις του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Ταξάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, με αποτέλεσμα να έχουν δώσει μεγάλο ποσό για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία!

Κι αυτό την ώρα που στο Ρέθυμνο τελούν υπό κατάληψη πέντε σχολεία, με τους μαθητές να ζητούν αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα. Πρόκειται για το 1ο, το 2ο, το 3ο Λύκειο και το Πειραματικό Λύκειο καθώς και το 3ο Γυμνάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απασχόλησε έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα το προηγούμενο διάστημα. Καταγγελίες και μαρτυρίες έκαναν λόγο για αναπληρωτές που κοιμούνταν ακόμη και σε παραλίες, σε νησιά των Κυκλάδων. Αντίστοιχο ζήτημα στέγασης αναφέρθηκε και στο Ρέθυμνο.

ΔΟΕ – ΟΛΜΕ: Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών
Παράλληλα τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ζητούν την πραγματοποίηση συνάντησης με τον υπουργό εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουν το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι υπηρετούν σε  νησιωτικές περιοχές της χώρας με αυξημένη τουριστική ανάπτυξη (Σαντορίνη, Μύκονος, Ρέθυμνο κ.ά.).

Share.

Comments are closed.