Πετρελαιοκηλίδα – Metron Analysis: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

0

Οι ισχυρισμοί  της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού περί άμεσης και επαρκούς αντίδρασης έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό– το οποίο είχε ως συνέπεια την τεράστια ρύπανση- δεν πείθουν τους πολίτες.

Αυτό φαίνεται στην έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», σχετικά με τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», όπου σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών.

Το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί. Το 12% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντούν καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά

Μάλιστα, και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, είναι οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις. Στον αντίποδα, το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.

Share.

Comments are closed.