Απόστολος Πόντας: Η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου

0

Η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου και σε κάθε σύσκεψη για τη μεταβολή των συμφωνηθέντων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου θα πρέπει να συμμετέχουν το ΚΗΔΙΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις, ως κόμματα – μέλη της ΔΗΣΥ.
Είναι καθήκον όλων μας να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, την ενότητα της Παράταξης και να σεβαστούμε τους πολίτες του προοδευτικού χώρου, που αγκάλιασαν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με πρωτοβουλίες που έλαβε η ΔΗΣΥ, την οποία τον κρίσιμο χρόνο της προετοιμασίας του Συνεδρίου του Ιουνίου 2017 κάποιοι από τους συνυποψηφίους μου υποτιμούσαν και υπονόμευαν. Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιήσουμε τη διαδικασία με αόριστες αναβολές και να οδηγηθούμε στον διαμελισμό της Παράταξης, ενώ το πρώτιστο διακύβευμα είναι η ενοποίηση του χώρου.
Η Επιτροπή Αλιβιζάτου θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να διεξάγει τις εκλογές, όπως αυτές έχουν προκηρυχθεί.
Επίσης, η Επιτροπή Αλιβιζάτου δεν έχει οριστεί από όργανο των υποψηφίων. Την εντολή την έλαβε από τη ΔΗΣΥ και σε αυτή οφείλει να ανταποκριθεί. Σε περίπτωση που αποφασιστεί οποιαδήποτε σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν διαδικασίες που αφορούν την εκλογή του προέδρου, θα πρέπει να είναι παρόντες τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΚΗΔΙΣΟ, όσο και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καθώς και εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών. Αυτό διότι τα κόμματα, ως συλλογικότητες που απαρτίζουν τη ΔΗΣΥ, είναι οι εντολείς του κ. Αλιβιζάτου και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν λόγο στη διαδικασία. Κανένα άλλο όργανο δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει περί τέτοιων ζητημάτων, η Επιτροπή Αλιβιζάτου δεν προήλθε από παρθενογένεση και κανένα σώμα μεμονωμένων υποψηφίων δεν υποκαθιστά τα κόμματα, τις συλλογικότητες, τη ΔΗΣΥ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και όλοι οφείλουμε να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων και των συμφερόντων της Παράταξης και όχι ατομικών μας επιδιώξεων.

Share.

Comments are closed.