Συνελήφθη 34χρονος για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

0

Συνελήφθη την Τρίτη 34χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο οργανισμός NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και κατείχε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία μπορούσε να μοιραστεί με άλλους χρήστες.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη «οδηγούσαν» στην οικία του 34χρονου Έλληνα, στην Αττική.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο σπίτι του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σε αυτά, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.
 Στη συνέχεια, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για τακτική ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Share.

Comments are closed.