Από τα Εξάρχεια στη ΓΑΔΑ και από κει στη ΜΕΘ ο 16χρονος προσαχθείς

0

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια και τραύματα στο κεφάλι 16χρονος που συνελήφθη στα επεισόδια στα Εξάρχεια.
Ο 16χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που γίνονταν στα Εξάρχεια από τις δυόμιση τα ξημερώματα έως τις τέσσερις και μισή, στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και την Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός συμμετείχε σε ομάδα που επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικών και κατά την ακινητοποίησή του εντοπίστηκε στην κατοχή του και μια αντιασφυξιογόνος μάσκα που κατασχέθηκε, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Πώς έγινε το περιστατικό;
Την ώρα που ανήλικος οδηγούνταν από τους αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ, κατάφερε να τους σπρώξει και να διαφύγει τρέχοντας και περνώντας κάθετα την Λ. Αλεξάνδρας. Εκείνη την στιγμή από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας περνούσε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να πέσει στο δρόμο με τραύματα στα πόδια και το κεφάλι.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) είναι διασωληνωμένος στην 1η ΜΕΘ του ΚΑΤ  εξαιτίας του χτυπήματος στο κεφάλι από την πτώση και έχοντας υποστεί κατάγματα στα πόδια του.
Για αυτό το τροχαίο κάνει έρευνα πραγματοποιεί η Τροχαία Αθηνών, ενώ για την απόπειρα απόδρασης του ανήλικου η Ασφάλεια Αττικής διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες πλημμελούς φύλαξης, των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
Για το περιστατικό, η ΓΑΔΑ προχώρησε αργά το βράδυ και στην εξής ανακοίνωση:
«Την 04.30 ώρα σήμερα (17-9-2017), συνελήφθη στα Εξάρχεια 16χρονος ημεδαπός, για τη  συμμετοχή του  σε επεισόδια, σε βάρος αστυνομικών.
Κατά τη μεταγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και έμπροσθεν του κτιρίου (Λ. Αλεξάνδρας και Δημητσάνης), ο συλληφθείς απώθησε αιφνιδιαστικά τον έναν από τους δύο  αστυνομικούς, που τον συνόδευαν και ετράπη σε φυγή. Στην προσπάθειά του να διέλθει το ρεύμα ανόδου της Λ. Αλεξάνδρας προς την Λ. Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 32χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν άμεσα σταθμό Ε.Κ.Α.Β., που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε σε Νοσοκομείο, που νοσηλεύεται.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία θα υποβληθεί η σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, ενώ για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών.
Για το περιστατικό διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση
».

Τι λένε οι αντιεξουσιαστές
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (indymedia) με τίτλο «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απο όλα τα κελιά» γίνεται λόγος για αστυνομική βία:
«Μετά την πορεία για την δολοφονία του Π.Φύσσα από χρυσαυγίτες και τις επιθέσεις σε μπάτσους που ακολούθησαν, ένας 16χρονος,αρνούμενος την ομηρία του από τις δυνάμεις καταστολής, επιχειρώντας να διατηρήσει την ελευθερία του. Kατά την άφιξή του στην ΓΑΔΑ συνοδεία μπάτσων, ξέφυγε από τους δεσμοφύλακές του και στην προσπάθεια του αυτή, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από διερχόμενο αμάξι. Αυτή την στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΚΑΤ. Απέναντι στην κρατική βία ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι η ανυπακοή και ο αγωνας! Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας.».

 

Share.

Comments are closed.