Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή

0

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρυχθεί στα Μέσα Μεταφοράς για κάθε ημέρα της βδομάδας που διανύουμε, από αύριο Τρίτη (12/09) μέχρι την Παρασκευή (15/09).

Αναλυτικά οι ώρες και οι μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων:

  • Την Τρίτη 12/09στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 21.00 έως την λήξη της βάρδιας.
  • ΤηνΤετάρτη 13/09 τα λεωφορεία θα έχουν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας.
  • Την Πέμπτη 14/09θα έχει 24ωρη απεργία στον Προαστιακό. Επιπλέον, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο.
  • Την Παρασκευή 15/09στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 12.00 έως τις 15.00

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 (!) πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.
Και τον Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια…
Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου.

Share.

Comments are closed.