Κινητοποιήσεις συνταξιούχων για την επιστροφή εισφορών

0

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι συνταξιούχοι διεκδικώντας την επιστροφή  των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων οργανώνει  συγκέντρωση την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 και Βουλής στο Σύνταγμα. Ως  γνωστόν χιλιάδες συνταξιούχοι  ζητούν να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ  οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ  από τις συντάξεις τους. Εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων. 

Οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες και εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει υπολογίσει ότι το κράτος χρωστά σε πάνω από 1 εκατ. Συνταξιούχους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για την υλοποίηση του  αιτήματος της επιστροφής των παράνομων κρατήσεων έχει συντάξει έντυπη αίτηση για κάθε Ταμείο. Απαραίτητη για τη συμπλήρωση της αίτησης και του υπολογισμού του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού είναι τόσο η αρχική απόφαση συνταξιοδότησης όσο και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.

Share.

Comments are closed.