Αποδοκιμάζει ο Γαβρόγλου την απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για τα ναρκωτικά!

0

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στους χώρους του ιδρύματος.

Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε (ΑΠΕ) ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».

Μάλιστα, συνέδεσε την απόφαση του ΑΠΘ με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ κάτι που από την πλευρά της η ηγεσία του ΑΠΘ διαψεύδεται και μάλιστα κάποιοι καθηγητές του ιδρύματος δήλωναν στην εφημερίδα Καθημερινή ότι μόνο στόχος της απόφασης ήταν η προστασία των φοιτητών και επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου για δύο σημεία της δήλωσής του.

  • Πρώτον, επειδή δήλωσε ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα για το πρόβλημα της παραβατικότητας όσο και
  • Δεύτερον, επειδή συνέδεσε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΑΠΘ με τον χρόνο την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.
Share.

Comments are closed.