Πρώτες δημοσκοπήσεις για την κεντροαριστερά: ντέρμπι και μεγάλη συμμετοχή

0

Με το καλημέρα και σχεδόν με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων μας προέκυψαν και δυο φρεσκότατες δημοσκοπήσεις για την έκβαση της μάχης σχετικά με τον επικεφαλής τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η μια είναι της εταιρείας Marc για το Πρώτο Θεματ και η δεύτερη από την εταιρεία ProRata για την εφημερίδα Εφ.Συν. Δείτε αναλυτικά τι δυο αρχικές δημοσκοπήσεις:

Πρώτο Θέμα: Πολύ μπροστά η Φώφη

Δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνει οτι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις στην κεντροαριστεράς αυξάνεται σημαντικά.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το δημοσκοπικό εύρημα ότι μισό εκατομμύριο πολίτες δηλώνουν ενδιαφέρον για να προσέλθουν στις κάλπες της ανάδειξης της ηγεσίας της κεντροαριστεράς.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή δίνει την πρώτη θέση στην Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 32,3% , να προηγείται με 12 μονάδες και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 20,2%, τρίτος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης με 12,9%, τέταρτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12,1%, πέμπτος ο Γιάννης Μανιάτης με 11,3%, έκτος ο Γιάννης Ραγκούσης με 4,8% και έβδομος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 2,4%.

Εφ.Συν.:Το απόλυτο ντέρμπι

Ντέρμπι για γερά νεύρα φαίνεται ότι θα είναι οι εκλογές στην Κεντροαριστερά για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Εικόνα απόλυτης ρευστότητας για όλους τους υποψηφίους, φαβορί και αουτσάιντερ, με σχεδόν κοινή εκκίνηση από χαμηλά επίπεδα και πολλά περιθώρια για ανατροπές στην τελική ευθεία δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Prorata και δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.». Μεγάλο ερώτημα που θα επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα αποτελεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι σε μία κλίμακα 0-10 η πιθανότητα να πάρουν μέρος στις εκλογές είναι πάνω από πέντε, φαίνεται ότι εκκινούν από την ίδια –αλλά πολύ χαμηλή– αφετηρία η Φ. Γεννηματά και ο Γ. Καμίνης (14%), ακολουθούμενοι σε «απόσταση αναπνοής» από τον Ν. Ανδρουλάκη (12%), ενώ έπονται οι Στ. Θεοδωράκης (8%), Γ. Ραγκούσης (6%), Γ. Μανιάτης (5%) και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (3%). (στις κάρτες εμφανίζεται και το όνομα του Θ. Θεοχαρόπουλου, ο οποίος δεν είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του όταν διενεργήθηκε η μέτρηση).

Σε επίπεδο γενικού πληθυσμού (περιλαμβάνει και όσους έχουν αποκλείσει ότι θα πάνε να ψηφίσουν) και με αδιευκρίνιστο το 39% των απαντήσεων, προηγείται ελαφρώς η Φ. Γεννηματά, ακολουθούμενη κατά σειρά από τους Γ. Καμίνη, Στ. Θεοδωράκη και Ν. Ανδρουλάκη, χωρίς μεγάλες διαφορές με τους επόμενους υποψηφίους.

Share.

Comments are closed.