Τέλος τα αναψυκτικά στα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2018

0

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δημόσιας υγείας του αιώνα

Αυτό έλαβε υπ’ όψιν της η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών και απαγόρευσε την πώληση αναψυκτικών σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα τέλη του 2018.

Την απόφαση χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι του τομέα της υγείας, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.

Ο πρόεδρος της UNESDA, της Ένωσης Επιχειρήσεων Αναψυκτικών, δήλωσε ότι η απόφαση «θα διασφαλίσει ότι η βιομηχανία μας δεν θα παρέχει αναψυκτικά με πρόσθετα σάκχαρα στους νέους στη διάρκεια της σχολικής ημέρας».

Η UNESDA δήλωσε ότι η απόφασή της να σταματήσει η προβολή διαφημίσεων σε ανήλικους οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων αναψυκτικών στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 54% του συνόλου το 2006, σε 38% το 2015. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δημόσιας υγείας του αιώνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και διαφόρων μορφών καρκίνου.

Share.

Comments are closed.