Η Εθνική έχασε άδικα από το Βέλγιο και… τρέχει να προλάβει

0

Η Εθνική ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, άξιζε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ηττήθηκε 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης από το Βέλγιο που εξασφάλισε την πρόκριση του στην τελική φάση του Μουντιάλ. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση, καθώς η Βοσνία που νίκησε στο Γιβραλτάρ (4-0) την ξεπέρασε και είναι πλέον δεύτερη.

Ο Μίχαελ Σκίμπε προχώρησε σε αλλαγές στην ομάδα. Επέστρεψε ο Παπασταθόπουλος, βρήκε θέση ο Σάμαρης και ο Δώνης ήταν επιλογή για για την επίθεση. Ο νεαρός επιθετικός της Στουτγάρδης ήταν εξαιρετικός και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη βελγική άμυνα.

Η ελληνική ομάδα που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη στο 18΄, όταν ο αριστερός «κεραυνός» του Σταφυλίδη τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά, που την είχε βρει ελάχιστα με τα δάχτυλα. Στο 40΄ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι άπλωσε πάλι το χέρι και πέταξε την μπάλα κόρνερ, πριν τον ντριμπλάρει ο Φορτούνης.

Ενάντια στη ροή του αγώνα οι Βέλγοι πήραν το προβάδισμα στο 70΄ με το αριστερό σουτ του Βερντόνγκεν έξω από την περιοχή, για να απαντήσει στο 72΄ ο Ζέκα με άψογο πλασέ στην κίνηση, από σέντρα του Τζαβέλλα.

Πάνω όμως που η ελληνική ομάδα φάνηκε να έχει το momentum δέχθηκε γκολ-μαχαιρά από τον Λουκάκου δύο λεπτά αργότερα, όταν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ μπήκε ανάμεσα σε ππαπασταθόπουλο – Μανωλά και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2, που σήμανε μια άδοξη κι άδικη ήττα για την Εθνική.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάμαρης – Μενιέ, Ντεμπελέ, Καράσκο, Ντε Μπράιν

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανάτης (85΄ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης, Σταφυλίδης (69΄ Λυκογιάννης), Φορτούνης (89΄ Βέλλιος), Δώνης
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί (89΄ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74΄ Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79΄ Τσαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράιν, Λουκάκου

Η βαθμολογία

  1. Βέλγιο 22 (35-3)
  2. Βοσνία 14 (19-8)
  3. Ελλάδα 13 (11-5)
  4. Κύπρος 10 (8-12)
  5. Εσθονία 8 (6-17)
  6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

 

Share.

Comments are closed.