Συνελήφθη και είναι υπό απέλαση ιμάμης που κήρυττε το μίσος στην Αθήνα

0

«Κοιτάξτε πώς ντύνονται οι γυναίκες τους και πώς διασκεδάζουν. Είναι αμαρτωλοί. Είναι πνιγμένοι στην αμαρτία», έλεγε ένας από τους μουσουλμάνους που προσεύχεται σε ένα από τα τρία «επίφοβα» τζαμιά και τελικά τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση.

Είναι ένας αναπροσδιοριζόμενος ιμάμης από το Μπανγκλαντές ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, προκάλεσε το ενδιαφέρον των ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξετάζουν τις επαφές του. Οι αστυνομικοί τελικά τον προσήγαγαν μιας και δεν είχε έγγραφα παραμονής του στη χώρα και αναμένεται να απελαθεί. Συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε άτυπο χώρο λατρείας.

Για τα άλλα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν μαζί με τον «ιμάμη», επίσης από το Μπανγκλαντές, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρούσε να «καθοδηγήσει» ομοθρήσκους τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν προκαλέσει εντάσεις σε βάρος «Δυτικών» εξαιτίας της… ενδυμασίας!

Οι επικεφαλής υπηρεσιών της Αστυνομίας, που έχουν προβεί σε μία χαρτογράφηση των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων, ιεραρχώντας εκείνους στους οποίους συχνάζουν άτομα με ακραίες αντιλήψεις, γνώριζαν ότι ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης ήταν παράνομα στη χώρα μας και λειτουργούσε αυτόνομα και μεμονωμένα, ενώ στις επαφές και συνομιλίες του εμφάνιζε ακραίες και απόλυτες αντιλήψεις για Ευρώπη και ΗΠΑ και εξέφραζε την ανησυχία του για τα εμπόλεμα μέρη στη Συρία.

Η ένταση της παρακολούθησης αυξήθηκε μετά την αιματηρή επίθεση της Βαρκελώνης, προκειμένου οι Αρχές της χώρας να σχηματίσουν μια λεπτομερή εικόνα για τους μουσουλμάνους που κινούνται στους χώρους λατρείας και προσευχής. Από την πορεία των ερευνών δεν έχουν προκύψει προς το παρόν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης, ωστόσο οι υπηρεσίες της Αστυνομίας επιδιώκουν να έχουν σε στενό κλοιό χώρους και πρόσωπα, στους οποίους κινούνται άτομα με ακραίες θέσεις.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner