Η Φώφη σάλπισε προσκλητήριο στο Ζάππειο για τη “νέα αλλαγή”

0

 «Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται. Θα φέρει τη Νέα Αλλαγή», είπε η Φ. Γεννηματά μιλώντας στην εκδήλωση για τα 43 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και ιστορικών στελεχών του Κινήματος, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται

Επίσης η κ. Γεννηματά επιχείρησε συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του πολιτικού της χώρου, αναφερόμενη στις μεγάλες αλλαγές που προώθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως την εθνική συμφιλίωση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης και στην εκσυγχρονιστική προσπάθεια του Κώστα Σημίτη.και την είσοδο στην ΟΝΕ. Επίσης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «υπό την ηγεσία των Γιώργου Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλου, που όχι μόνο κράτησε την χώρα όρθια την περίοδο της πρόσφατης κρίσης αλλά προώθησε μεγάλες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Τέλος έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ – μαζί και με τον ακροδεξιό εταίρο τους- εκμεταλλεύθηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία ώστε να φθάσουν στην εξουσία. Αλυσόδεσαν την χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια. Διχάζουν τους Έλληνες, υπονομεύουν τους θεσμούς, επιστρέφουν στις καταδικασμένες πρακτικές των πελατειακών σχέσεων, επιχειρούν συνεχώς να επιβάλλουν σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ. Χωρίς κανένα σχέδιο για τη χώρα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παράταση της παραμονής τους στην εξουσία. Πρέπει να φύγουν. Και να καταδικασθούν με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν», σημείωσε.

Κι έκλεισες με τη φράση: «Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.